keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Viikonloppu takana ja mitä jäi käteen?

Kaikenlaisia suunnitelmia kyllä oli, mutta harva toteutui... Loppujen lopuksi tuli ainakin levättyä kunnolla! Piti muunmuassa tutustua myös Pariisin yöelämään, mutta mitenkäs kävikään kun pidemmän kaavan ruokailun jälkeen on maha täynnä ja juuri tullut kotiin kylmältä kirpputorireissulta, niin ei tee kyllä yhtään mieli alkaa sovittelemaan bilevaatteita, vaan mielumminkin houkutteli oma sänky, sinkkuelämää dvd (suomenkielisillä teksteillä!) ja PepsiMax<3. Joten siihen se sitten jäi, että sohvalla istuttiin ja puuduttiin.

Lauantaina saimme aluksi kyllä aikaisiksi tosiaan käydä kirpputoreilla, mutta kylmyys ja viima sai meidät aika nopeasti perääntymään takaisin metroon ja kotiin! Mukaan lähti kuitenkin lämmin pipo, liekö niin ihana, mutta jotain oli silloin saatava päähän! Ja illalla ah... Hannan tekemää sipulikeittoa! Voiko parempaa olla?! Tästä lähtien saan olla joka päivä kinuamassa sitä lisää... Sunnuntainakin suunnitelma oli olla reipas ja tehdä ties mitä. Aluksi piti lähteä lenkille, sitten Pompidouhun ja sitten brunssille. No herääminenhän sitten venähti hieman kun ei ollut pakko herätä. Niinpä skippasimme lenkin ja Pompidoun ja lähdimme suoraan etsimään brunssia. Tämäkin osoittautua huonoksi ideaksi, sillä ilmeisesti pariisilainen brunssi ei ole aivan sama käsite kuin Hannan unelma saksalaisesta brunssista. Täällä se kun näytti olevan enemmänkin vain tyyris aamupala hienommalla nimellä. Kaiken tämän pettymisen jälkeen, päätimme ryhdistäytyä ja tehdä itse oman brunssimme. Eli haalimme kaupasta patonkia, juustoa, tuoremehuja, croissantteja, jogurtteja, kasviksia... ja menimme kotiin ja kasasimme niistä mitä parhaimman brunssin. Ja illalla sain kinuttua uudestaan sipulikeittoa leipäkrutongeilla... nam... Päiväunien jälkeen saimme vielä ryhdistäydyttyä ja lähdettyä Pompidouhon. Kun kerran oli kuukauden ensimmäinen sunnuntai ja suurimpaan osaan museoista ilmainen sisäänpääsy. Illalla kotiin päästyämme sai vai todeta, että siinähän se viikonloppu sitten meni. Suuret suunnitelmat myös koulujuttujen kertauksesta palasivat nyt mieleen, mutta siihen miettimisasteelle sitten jäivät.

Maanantaina piti taas lähteä kohti koulua. Vaikka täyttä varmuutta tuntien järjestämisestä ei ollutkaan, niin parempi kuitenkin tarkistaa. Opettajat kun saavat itse päättää, lakkoilevatko vai eivät ja tämän selvittäminen oli oppilaan vastuulla. Tähän mennessä tällä viikolla kaikki on kyllä järjestetty. En osaa sanoa olenko pikemminkin oppinut ranskaa, vai tottunut kuuntelemaan ymmärtämättä mitään, mutta jotenkin tunneilla olo tuntui jo hieman miellyttävämmälle.

Huomenna tarkoituksena olisi tehdä hyvää ruokaa viinin kera ja oikeasti lähteä kaupungille. Tiedossa olisi jonkinsortin Erasmus-pileet, jotka pitäisi lähteä testaamaan. Saa nähdä toteutuuko vai jämähtääkö sohvalle... No ei, nyt on vahvat suunnitelmat, että eiköhän nämä pidä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti