tiistai 10. helmikuuta 2009

shopping...

Koko reissun ajan työn alla ovat olleet saappaat. Mustat, kivat, käytännölliset, nahkaiset, kohtuuhintaiset, silti persoonalliset, hieman korkeat, eivät kuitenkaan liian korkeat saappaat. Onko tämä liikaa vaadittu?? Sekä itselläni, että shoppailuseurallani on alkanut pikkuhiljaa palaa käämit tämän asian suhteen.

Onhan noita saappaita toki löytynyt, kaikenlaisia. Ensimmäisen kerran täydelliset saappaat luulin löytäneeni 30eurolla. Saappaat olivat ihanat, hyvät jalkaan sekä sopivan "rouheat". Yhden kengän kokeilun jälkeen olin jo kävelemässä kassalle "täydellisen" löydökseni kanssa. Kuitenkin, varmuuden vuoksi ajattelin pyytää kokeiluun myös toisen parin. Kiitos siitä!! Saatuani toisen saappaan jalkaani, huomaan sen varren olevan pikemminkin kokoa 44, kuin toisen saappaani 37. Siis pelkkä varsi! Sinne olisi mahtunut kaksi jalkaa! Huomautettuani asiasta myyjälle, hän vain kohauttaa olkapäitään ja katsoo muualle. Sisäisen itkun jälkeen ja käytyäni päässä läpi kaikki vaihtoedot varren kaventamisesta, päätän hylätä saappaat.


Toisenkin kerran olen löytänyt saappaat. Löytyivät hyvällä alella, kaupungin yleisimmästä kenkäkaupasta,"Batasta"(uskoisin niitä olevan Pariisissa noin 30?). Noh, ensin katson taas kerran kaikki samat saappaat läpi kuin kaikissa muissakin Batoissa, kunnes silmiini osuvat nämä kivat, erilaiset, vieläkin ihan sopivan hintaiset saappaat. Raivaan koko hyllyn läpi ja ainoat sopivan kokoisen näköinen pari on kokoa 36. Päätän kuitenkin kokeilla ja toivoa, että jalkani olisi pienentynyt kaksi kokoa sitten viime sovituksen. Vaikkakin Pariisissa on (yllättävänkin) isot koot kengissä, en voi sanoa, että nämä kengät olisivat olleet hyvät jalassa. Hanna kysyy useaan otteeseen, että tuntuvatko pahalta jalassa. Eivät ne pahalta tunnu... mutta eivät kyllä hyvältäkään. Päätän kokeilla toista paria, joka ei siis ole ollut koko ajan asiakkaiden testattavana(lue: venytettävänä). Toisesta parista voisin jo sanoa sen tuntuvan oikeasti pahalle jalassa. Kokeilen ja sovitan kenkiä kaupassa lähemmäs tunnin ajan, ilman sukkaa, sukan kanssa, lahkeella ja ilman. Mikään ei auta ja myyjä alkaa katselemaan minua jo erittäin epäilevästi. Taas kerran valun pois kaupasta ilman kenkiä ja yhä vain masentuneempana.
Tällaisia tilanteita tuli vastaan myös useita muita, ehkä ei aivan näin täpäriä, mutta mikään ei vain mätsännyt. Moneen kertaan silmissäni oli vilahtanut myös eräät, omasta mielestäni hieman cowboy-tyyliset kengät, joiden en uskonut olevan sitä mitä olin hakemassa. Ne kuitenkin tulivat eteeni uudestaan ja uudestaan, ja silmä alkoi tottumaan niihin. Olisiko tämä sitten uutta minua??! Kuitenkin hinta pysyi niissä sen verran korkealla, että hylkäsin "epätäydelliset" kengät jo pelkästään sen takia. Tänään päätimme vielä viimeisenä alepäivänä pistäytyä Batassa, mikäli nyt jotain erityistä sattuisi silmään. Ja siellä ne olivat. Taas kerran. Nyt hinta oli lievästi pudonnut (en kuitenkaan kutsuisi vielä edulliseksi) ja uskalsin miettiä olisivatko nämä täydelliset kenkäni. Kokeilin niitä jalkaani, ja ne tuntuivat jopa mukavilta! Ja myös kummankin saappaat varret olivat samankokoiset... Ne olivat mustat, nahkaiset, sopivankorkuiset, persoonalliset, käytännölliset ja ehkä jo kohtuuhintaiset. Minun??

Kyllä...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti