perjantai 20. maaliskuuta 2009

Toulousen junassa!

Päätinpä sitten aikani kuluksi ottaa koneen mukaan matkaan... Junassa kun tuppaa pidemmän päälle aina tylsistyttämään, niin kyllä se jo vähän auttaa jos (akun puitteissa) voi reilun tunninkin leikkiä koneen kanssa. Toinen syy oli, että en todellakaan tajunnut vasta kuin tänä aamuna, että Toulouseen olisin lähdössä, ja töitäkin piti mennä kyselemään, ja siis kaikki oleellinen oli vielä tekemättä. Eli kone mukaan ja voihan niitä papereitakin tulostella myös Toulousessa. Toivottavasti.

Matka kestää siis pikkuista päälle kuusi tuntia! Ei mikään aivan lyhyt pyrähdys siis, mutta jokseenkin kevyttä Bangkokin lentoihin verrattuna. Evästäkin oli mukana ja limpparia sen kanssa, mutta tavalliseen tapaan ne tuli ehkä syötyä ennen kuin juna edes lähti... Ja nyt kun vasta oikeasti tekisi mieli syömistä! Kuitenkin vielä tunti matkaa jäljellä! Itsehän en viimeiseen asti uskonut, että tulisin saamaan junia tälle reissulle. Se oli ehkä se syy, miksi tämä lähtö tapahtui näin "yllättäen"! Ja nämä matkathan vaativat noin 45minuutin keskustelua Austerlizhin asemalla jonkun virkailijatyttösen kanssa. Läpi käytiin kaikki mahdolliset junavaihtoehdot ja toivo oli jo siinä vaiheessa hiipumassa, kun kaikki näyttivät olevan hinnoiltaan tuplasti sitä, mitä oma budjetti oli. Lopulta virkailijaneiti kysyy nopeasti toiselta jotakin asiaa ja kertoo sitten minulle(kaiken tämän hässäköinnin jälkeen), että voisin mennä (perutun junan) lipullani mihin tahansa toiseen saman päivän junaan. No niin, olisiko voitu tämä kertoa heti alkuunsa?? Jaksoin kuitekin olla erittäin kiitollinen siitä, että asia edes järjestyi loppujen lopuksi.

Kaikki viihdykkeet on nyt sitten käytetty. Kolmea eri kirjaa on yritetty lukea (kaikkiin kyllästytty), pelattu pingviinipeliä, syöty, juotu limpparii, kirjoitettu blogia... niin ja nukuttu suurin osa ajasta! Nyt täytyy siis ehkä vaan tylsistyä loppuaika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti