lauantai 28. maaliskuuta 2009

Disneytä!

Jeeeeee! Disneyssä oltiin!! Vihdoinkin! Perjantai aamuna heräsin aikaisin vastaanottamaan Toulousen vierasta Suvia, ensimmäistä vierastani Pariisissa! Suvin kanssa oli siis sovittu, että ensimmäinen päivä pyhitetään vierailulle Disneyyn.
Vahvan aamupalan (monet varoittelut Disneyn superkalleista hinnoista saivat ruokahalun heräämään jo aamuvarhain) jälkeen suunnistimme metroasemalle, josta lunastimme RER-lippumme kohti Disneyland Parisia!

Päätöksemme lähteä Disneylandiin, sai alkunsa siitä, että olin tavalliseen tapaani surffaillessani Disneyn sivuilla, spotannut tarjouksen lipuista, vielä tämän kuun loppuun asti, jonka jälkeen siis high-season pärähtää kunnolla käyntiin. Jollain tavalla siis odotimme melko hiljaista Disney kevään ollessa vielä vasta aluillaan. Disneyyn saapuessamme, huomasimmekin, että Disneyssä on aina high-season, siellä high-season tarkoittaa vain superextrahigh-seasonia. Eli ihmisiä riitti vaikka pari pisaraakin tippui päivän aikana, en halua edes kuvitella sitä ihmismassaa kesällä, kuumimpaan turistiaikaan.

Disneylandin ideahan ei ole olla huvipuisto pelkkien laitteiden puolesta. Disney on aivan oma maailmansa, joka voi antaa kokonaisvaltaisen elämyksen, jos siihen heittäytyy täysillä mukaan. Vähän hupsultahan se voi välillä tuntua, mutta itse ainakin yritin täysillä...







Koko päivähän siinä sitten hurahti aivan huomaamatta. Paikka oli kyllä aivan mahtava! Ja laitteistakaan en pysty pahaa sanaa sanomaan, niitä oli juuri sopivasti! Suosikkina nyt ehkä mainittakoon Hollywood Tower Hotel!



Lukuisat sisävuoristoradat olivat myös oma uusi kokemuksensa...



Komeita olivat maisematkin, siinä ainoassa ulkoilmavuoristoradassa, joka siintää seuraavan kuvan taustalla:



Jos nyt vielä pari kuvaa ihan vain Disney fiiliksestä ja paraatista ja kaupoista ja... ja.... ja kaikesta!















Ehkäpä se jo riittää fiilistelyksi ja kaikille tuli selväksi, että hauskaa oli!

Launtaina sitten kierreltiin Pariisia shoppailun lomassa, tai shoppailtiin kiertelyn ohessa... kuinka nyt asian haluaa ilmaista. Pitkästä aikaa tuli jopa jotakin ostettua! Mukaan tarttui paitaa, kenkää, pantaa ja eräänlaista paitahässäkkää... Ehkä kuvia joskus jostain!

Sunnuntain turistikierrokseen kuului Montmartre, Sacre Coeur ja Buttes Chaumondin puisto. Jalat kuluivat tällä reissulla ihan mukavasti. Leppoisaa kävelyä ja ihmettelyä. Illalla sitten lähetinkin vieraani takasin kohti lämpöistä Toulousea!

Nyt maanantaina, olo on kipeä. Koko viikonlopun kestänyt kurkkukipu ja ihanan käheä ääneni on laajentunut aivan oikeaksi flunssaksi. Epäilen kuumetta, mutta en tunnusta... Jos tämän päivän ottaisi kotoisasti, nyt kun kerran koulukin edelleen on blokattuna, ei sen suurempaa stressiä siitäkään ole. Tai en nyt sanoisi "ei-stressiä", sillä vieläkään en ole aloittanut kirjoittamaan ranskan kielistä esseetäni aiheesta "Barokki-tanssi ja sen historia", 10-15 sivua... Huhheijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti