tiistai 24. maaliskuuta 2009

Toulouse-Cannes-Nizza

Etelän reissausta tuli sitten tehtyä. Ja oli muuten lämmintä... päivisin. Iltaisin ja aamuisin aina usein hetkellisesti kaduin, etten ollut ottanut takkia, eli aina silloin kun jouduin pois auringonvalosta. Reissu meni siis oikein leppoisasti. Torstai iltana astuin Toulousen maaperällä upeasta TGV-junasta. Asemalta jatkoimme matkaa metroon (Toulousessakin on sellainen!), toiseen niistä kahdesta linjasta, ja matkasimme yöpaikkaamme, joka oli siis jossakin hieman ydinkeskustan ulkopuolella, suomalaisen kaverini ja tämän ranskalaisen kämppäkaverin luona. Kämppäkaveri oli
30+, elämästä ei-enää-ehkä-niin kiinnostunut nainen, joka katseli telkkaria illat ja aamuisin sekä päivisin harrastuksena oli pakonomainen siivous ja kuuraus. Mitä luultavimmin jonkinlaisen hermoromahduksen tämä sai kun joutui minun, tunnetusti ehkä-ei-niin-siistin ihmisen kanssa, asumaan samassa asunnossa viikonlopun ajan. Mutta mikä tärkeintä, hän ei antanut minun kuulla tätä! Eli kaikki meni siltä osin, ainakin päällisin puolin hyvin.

Toulouse ei kaupunkina niin vallattoman iso ole, joten sen kerkesin kyllä oikein loistavasti seikkailla jotakuinkin läpi. Kaunis joki löytyi aivan kuin Pariisistakin. Oma mielikuvani Toulousesta oli, että se olisi ollut hieman pienempi. Pariisista se erosi kokonsa lisäksi siinä, että sieltä löytyi niin sitä vanhaa ranskalaista arkkitehtuuria, kuin sitten uudempaakin yllättävän paljon. Tai sanoisinko, että löytyy niitä uudempia rakennelmia Pariisistakin, mutta jotenkin ne näyttivät ehkä kenties vähän enemmän sen tyylisiltä kuin´esimerkiksi Suomessa. Löytyi myös ihana kaunis keskuspuisto ja lukemattomia valloittavia pikkukatuja. Jokseenkin sitä mitä ranskalaiselta kaupungilta osaa odottaakin!



Toulousen keksi/nougat-kauppa!


Toulousen katuja...


Sunnuntai iltana kääntyi suunnakseni sitten Cannes, edelleenkin TGV-junan kyyditsemänä. Cannesiin saavuin puoli kahdeksan aikaan aamulla, jolloin paikka oli yhtä lailla viileä kuin Toulousekin... jäätävä. Ensimmäiset tunnit hengailin pitkin poikin, jotta sain repun säilytykseen yhdeksältä. Tämän jälkeen aloin tehokkaammin vasta tutustua (toistamiseen) tähän kaupunkiin. Cannes on kooltaan (olisiko ollut n. 68 000 asukasta) siitä mukava, että sen keskustaan pystyy todella kävelemään ristiin rastii ja päästä päähän. Tämän kerran ollessa jo toinen Cannesissa, ei se päässyt yllättämään minua kovin pahasti. Päätinkin jo puolilta päivin lähteä pistäytymään myös Nizzassa, kun se nyt oli tuossa ihan vieressä.

Nizza puolestaan olikin yllätyksenä suuri (muistaakseni yli 300 000 asukasta). Siinä meinasi jalat väsyä kun yritti vain päästä sinne rannalle asti. Tuohon aikaan aurinko oli jo sen verran kuumalla, että pitkähihaiset sai heittää kassiin. Rannalla oli jo vähintäänkin kymmeniä ihmisiä bikineissään ja pikkutangoissaan. Söin rantaravintolassa salaatin auringonpaisteessa ja päätin lähteä takaisin Cannesiin.

Kaikki kaupungit olivat jo niin täynnä kesää! Nizza ja Cannes varsinkin rantabulevardeineen...Sinne voisi kyllä mielellään mennä kesäksi! Töitäkin siis koitin hakea samalla ja veinkin hakemuksia sinne sun tänne. Moni paikka sanoi, että työt pitäisi aloittaa jo melkein ensi kuussa kun heillä alkaa sesonki. Tällöin olen kuitenkin vielä koulussa Pariisissa, joten aika hankalaksi menisi. Pari sanoi kuitenkin mahdollisesti ottavansa vielä yhteyttä, joten peukkuja pystyyn...



Yöjunalla lähdin sitten kohti Pariisia vähän ristiriitaisin fiiliksin. Yön sain jotenkuten pätkissä nukuttua ja saavuin Pariisiin puoli kahdeksan aikaan aamulla. Silloin sain kuitenkin viestin Suomesta, enkä jaksanut enää yhtään masistella: Sisko oli saanut tytön!! Tomeran kaverin vielä ilmeisesti, vaikken näistä paljon tiedäkään, mutta 4,4kiloa ja 50cm kuulostaa aika isolta....?! Mutta ihanaa kuitenkin! En malta odottaa, että ne pääsevät kotiin webbiskameran eteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti