perjantai 13. maaliskuuta 2009

Salut!!

Arki alkaa ehkä pikkuhiljaa valumaan elämäämme. Alkaa jo tuntumaan siltä, etta todella asuu täällä! Enää en jaksa ihmetellä kaikkea outoa ja tyhmää, mitä ranskalaisilla on tapana tehdä. Olen jo tottunut näkemään jonoja joka puolella, ja tottunut yleiseen töykeyteeen, ehkä jopa itsekin hieman mukautunut näihin tapoihin! Osaan jo näyttää nyrpeää naamaa joka paikasta tunkeville turisteille, jotka osaavat vain tukkia kulkuväylät kun "normaalit" ihmiset yrittävät vain selvittää tiensä kouluun! Myöskin ranskalainen tervehdys "salut" on iskostunut sanavarastooni. Sitä on vain niin kiva sanoa!

Yksi uusi ihanuus lisää tästä aina-niin-ranskalaisesta lakkoilu-kulttuurista on saatu kokea; koulumme on "blokattu"! Eli oppilaat ovat ryhmittäyneet koulun alakerran aulaan pöytien kanssa, josta ei sitten ohi ihan noin vaan mennäkään. Siinä sitten selvitellään jokaisen kanssa, että mikä on elämäntilanne, eli pääseekö kouluun vai ei! Joka aamu, kerron uudestaan olevani Erasmus-opiskelija, mikä kurssi minulla on, kuka tätä kurssia pitää... jne. Avainsanoja läpipääsemisessä ovat kokemuksieni mukaan "Erasmus" "diplomiopiskelija" ja "maksullisia opintoja suorittava opiskelija". On se hienoa, että itse voi käyttää yhtä näistä. Eli siis tavalliset ranskalaiset opiskelija-talliaiset, eivät pääse kouluun! Tämä aiheuttaa kylläkin meillekin johdannaisena sen ongelman (tai ihanuuden), että muita kuin Erasmus-kursseja ei järjestetä! Tämä johtuen siitä, että yksinkertaisesti kursseilla ei olisi oppilaita, muita kuin siis nämä onnettomat vaihto-oppilaat, jotka nyt eivät muutenkaan juuri mitään ymmärrä. Koskaan emme ole myöskään saaneet mitään infoa näistä hässäköistä. Sitä vain luulee tulevansa tavalliseen tapaan kouluun, "kuten aina ennenkin" ja ovella sitten huomaa, että tänäänpä ei olekaan koulua! Eihän siinä muuten mitään, jos ei vaan satu olemaan kahdeksan aamu, joka hieman ehkä "ketuttaa", kun on kuuden jälkeen jo kaivautunut ylös sängystä... Tietoa blokin loppumisesta ei siis myöskään ole.

Mutta tähän alkaa myöskin olemaan jo tottunut! Aina joku paikka lakkoilee tai osoittaa muuten vaan mieltään. Myöskin ensi viikolla luulin lähteväni viikonloppu visiitille Toulouseen ja Cannesiin, mutta eipäs kannatakaan olla niin varma asiasta. Liput kyllä on jo hankittu, mutta juuri sinä päivänä kun pitäisi lähteä, alkaa yleinen kulkuvälinelakko! Eli ei tietoa kulkevatko junani ja jos satun jostain onnen sattumasta pääsemään Toulouseen saakka, ei myöskään tietoa pääsenkö sieltä koskaan pois! Tämäkään ei siis tuntunut millään tavalla ihmeellisestä enää.

Joten kaipa sitä sitten on jo jollain tavalla istuttautunt tänne. Kouluakin on joutunut jo vääntämään ja istumaan illat pitkät koneella "yrittääen" tehdä esseitä. Eilen pidin myös suullisen esitelmän "Recyclage à Paris comparé à celui en Finlande", eli Pariisin kierrätysmallista ja verraten sitä Suomen malliin. Ja uskoisin, että ihan kunnialla se hoidettiin, ei ehkä nyt ihan mallisuoritus, mutta onpahan ohi!

Loppuun vielä turistipläjäys, tuli siivottua joitain kuvia kameralta... Eli vähän Pariisia korkeammalta katsottuna, ja sitten Concordea ilta-aikaan! à bientôt!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti