perjantai 18. joulukuuta 2009

Let it snoooow!!

Lunta Pariisissa!! Vähän lisää joulutunnelmaa! Alkaa näyttää vihdoinkin ihanan jouluiselta kaikkine jouluvaloineen. Niitä upeimmiksi kehuttuja en ole vielä käynyt katsomassa Champs Elyséellä, mutta maanantaina tai tiistaina se olisi ohjelmassa.

Mutta lumi tuo mukanaan myös pakkasasteita. En lähde pidemmälti valittamaan kylmästä, kuultuani Jyväskylän noin reilusta 20 miinusasteesta, mutta kun täällä menee miinukselle niin on jo TOSI kylmä! Ja talvitakkini ei ole Suomesta ostettu untovoitu lämpöpakkaus, vaan pikemminkin pariisilainen versio takista, jota ei välttämättä tarvitse yhdistää talvi-sanaan. Eli muodissa ovat KERROKSET. Neuletakkia neuletakin perään, tuloksena erittäin viehättävä Michelin-Annuli. Aih että kun on kivaa kun on kylmä!

Synttärit oli ja meni, ja hyvin sitten menikin! Oli superlystiä Brysselissä, joka osoittautui erittäin mukavaksi kaupungiksi. Erittäin kaunis, erittäin kansainvälinen, mutta jotenkin viehättävän pieni. Hotelli oli 5-10minuutin kävelymatkan päässä YDINkeskustasta, kuudennessa kerroksessa, josta näkyi hienosti koko kaupunki. Hotellihuonetta kuvailisin ytimekkäästi sanalla UPEA. Ystävien ystävät ovat erittäin hyödyllisiä kun he ovat töissä huippuhotellissa ja voivat antaa mukavan alennuksen yöpymisestä. Synttäri-iltana syötiin ihana kolmen ruokalajin illallinen jonka jälkeen tsekkiläinen vaihtokaveri Alena, joka tällä hetkellä asui Brysselissä, näytti mihin kannattaa suunnata loppuillan viettoon!

Suomalaisilla joulumarkkinoilla tuli pyörähdettyä eräs lauantai aamupäivä! Oli ehkä turhan isot kuvitelmat suomalaisista markkinoista, mutta loppujen lopuksi ihan mukavat markkinat. Tapahtuma siis oli järjestetty Suomi-instituutin jokseenkin ruokailusalia muistuttavassa huoneessa, eli ei suuren suuri tapahtuma. Itse markkinat oli kierretty alle 10minuutissa, jonka jälkeen jäi aikaa istahtaa lounastamaan lohikeittoa, karjalanpiirakkaa ja lohiruisleipää! Oih kun oli hyvää! Tämän jälkeen piti sitten heti lähteä todistamaan kuinka se minun tekemä lohikeitto on oikeasti vielä parempaa kuin tämä markkinakeitto, ja tottahan se olikin. Tuli uusi lemppari ruokalistaan, nyt jo kahdesti tehty viikon sisään...;)

"Pari" kuvaa synttärireissulta loppuun! Kuvat niin väärässä järjestyksessä kuin vaan voi olla, mutta olkoon...


Synttäri-illan aloitus: Shamppanjaa ja suklaata!


William ja Brysseli maailmanpyörästä käsin


Joulumarkkinat


Grande Place=Suuri aukio


Yksi niistä tuhansista ja tuhansista suklaapuodeista


Minä ja Brysselin katu


Pissivä poika joulutamineissa!


Synttäri-iltana minä, William ja Alena


Oletettavasti minä ja Alena


William mielissään palavasta jälkiruuastaan! Creme brûlee!


Minä mielissäni alkuruuastani!


Pissiviä poikia suklaisina versioina, kaikissa mauissa! (omenainen suklaapissipoika ei ollut muuten hassumpi)


250 erilaista olutta!


Hotellin aula ei kans ollut hassumpi

Siinäpä tärkeimmät. Mutta suuuuuren suuret jouluterveiset joka paikkaan! Rauhaisaa joulua, täällä tulee varmaan ihan mukavan rauhaisa, taidanpa tehdä pienen riisipuuron mantelin kanssa itsekseni... jos vaikka vihdoin sais sen mantelin! Hyvää joulua kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti